Tänään tämä vauva-arki näkyi oikein konkreettisesti, nimittäin illalla oli kaupungin järjestämä vauvakerho. Omat fiilikset mennä tuollaisiin vauvakerhoihin on hieman ristiriitaiset, varsinkin kun kyseisessä kerhossa on tähän meneessä käyneet vain äidit. Tämän kerran teema oli kuitenkin se, että äidin ja vauvan mukana toivottiin myös miesten paikallaoloa. No olihan meitä siellä peräti neljä miestä.

Entä ne ristiriitaiset fiilikset. Minulle niitä luo kaikenlaiset laululeikit, joita tämän päivän kerhossakin oli. Tiedän, että ne kehittävät vanhempien ja vauvan vuorovaikutusta, mutta jostain syystä hyvin typerillä sanoituksilla varustetut laululeikit tuntuvat hyvin vaivaannuttavilta. Toki tulee omalle vauvalle laulettua kotosalla yksin kaikenlaista typerää, mutta tuollainen ryhmämeininki typerissä lauluissa ei vain toimi.

Vauvakerhon vetäjä kertoi, että vuorovaikutus omaan lapseen on hyvin tärkeässä roolissa ensimmäisinä kuukausina, jolloin määritellään paljon lapsen koko elämän suuntaa. Ajatus oli aika pelottava. Itsehän olen ollut ensimmäisen kuuden kuukauden aikana hyvin paljon töissä ja monesti vielä niin, että lähtiessäni töihin vauva nukkui ja tullessani kotiin vauva oli mennyt jo yöunille. Ainot kommunikoinnit vauvan kanssa itselläni oli lähinnä öisin, kun syötin häntä tuttipullolla. Se onkin muuten erikoista, miten olen koko tämän puolivuotta ottanut vastuuta tuosta yösyöttämisestä, sillä olen kuulllut muiden miesten lähinnä nukkuvan öisin, jotta jaksavat töissä seuraavan päivän. Meille tästä jaosta on tullut hyvin arkinen, enkä itsekään ole jaksanut asiaa juuri kritisoida, vaikkakin pitkinä työpäivinä toivoi, että voisi joskus nukkua yönsä kunnolla.

Tällaisia ajatuksia vauvakerho herätti miehessä. Kaikkiaan uskon kuitenkin, että menen vastaaviin kerhoihin vauvan kanssa nyt kun olen päävastuussa vauvan hoidossa. Herättämään hämmennystä ja kenties ihailua. Eräs tuttu mies nimittäin meni aikoinaan työttömäksi jäädessään "äiti-lapsi"-kerhoon, mikä tietenkin teki tilanteesta aika huvittavan. Tervetullut hän tietenkin oli myös sinne.